Skip links

Introductie Arie de Klerck

De stichting Horticulture Data Protocol (HDP) heeft als doel gesteld om in 2023 al de eerste hardware op het nieuw te ontwikkelen protocol te laten draaien. Om dit ambitieuze doel te halen en het project in goede banen te leiden is Arie de Klerck aangesteld als operationeel directeur. Arie ziet grote kansen voor het HDP en wil er alles aan gaan doen om van dit project een succes te maken. In dit artikel stelt hij zichzelf voor en vertelt hij over zijn plannen en aanpak.

Ervaren project- / programmamanager
Met Arie is er een zeer ervaren operationeel directeur aangesteld. Arie is begin jaren 90 afgestudeerd als HTS Werktuigbouwkundige. Later heeft hij hier ook nog een opleiding bedrijfskunde aan toegevoegd.
Arie: “Mijn loopbaan ben ik gestart bij een ingenieursbureau. Via een energiebedrijf, waar ik zowel inhoudelijke functies als leidinggeven heb mogen beoefenen, bleek ik het projectmatig werken leuk te vinden. Inmiddels heb ik een aantal jaren op de teller in diverse managementposities van project-/programma management tot interim management en ben ik veel ervaringen rijker. Bijna alle werkzaamheden hadden een technische- en/of IT aspect als belangrijke component en veelal een raakvlak met energie. Terugkijkend op de verschillende functies die ik heb vervuld in mijn loopbaan heb ik de meeste energie gekregen van het opzetten en/of het meebouwen aan iets nieuws.”

Met de juiste snelheid ontwikkelen
Arie krijgt dan wel energie van het opzetten van het nieuws. Ondertussen kent hij ook de gevaren. Arie: “Uit ervaring weet ik dat bij het opstarten van iets nieuws met een enthousiast jong team, het risico groot is dat we te snel/te veel tegelijk willen ontwikkelen en daardoor uiteindelijk juist vertragen. Het is dus de kunst om wel het doel voor ogen te houden, maar daar in kleine stappen naartoe te gaan en onderweg te leren van de ervaringen. Met deze Agile aanpak voor ogen zal ik aansturen het op behalen van de doelen op zowel op korte- als lange termijn. Komende tijd zal ik mij vooral bezighouden met het meedenken en meewerken met betrekking tot de inhoudelijke aspecten, als de organisatorische zaken.”

Stabiele organisatie met bijbehorende producten en diensten als doel
Arie ziet grote kansen voor het protocol maar weet hoe belangrijk betrouwbaarheid en draagvlak is voor het succes. Arie: “Mijn doel is om van het HDP een stabiele organisatie te maken met bijbehorende producten en services. Met enthousiaste medewerkers willen we de markt faciliteren. Zoals gezegd we starten klein maar hebben grotere ambities, dit mag echter niet ten koste gaan van de kwaliteit. Door de initiatiefnemers beschikken we over een team met veel ervaring. Maar om van het protocol een succes te maken is samenwerking met de partijen in de markt echt essentieel. We proberen nu met zoveel mogelijk bedrijven uit de markt te praten om achter alle eisen en wensen in de markt te komen. Heeft u ideeën? U kunt mij of iemand uit mijn team hiervoor altijd benaderen.”

Leave a comment