Skip links

HDP Roadmap

Een open roadmap, zodat je weet wat je kunt verwachten

De Roadmap

Informeren en verwachtingsmanagement

Wij willen alle stakeholders en geïnteresseerden op de hoogte houden van de ontwikkeling en de planning.

Om het ontwikkelpad openbaar te maken hebben wij een duidelijke roadmap opgesteld. Komende tijd gaan wij aan deze roadmap een planning koppelen. Op dit moment brengen wij alle wensen en eisen in kaart. Daarna willen wij zo snel mogelijk starten met het schrijven van het protocol, zodat we in 2023 een eerste versie kunnen lanceren.

Roadmap HDP

Het HDP

Het Horticulture Data Protocol wordt de nieuwe open standaard taal/protocol waarmee hardware op een eenvoudige manier bi- directioneel met elkaar kan  communiceren. Door een standaard dataprotocol te gebruiken creëren wij een snelweg waar het veel eenvoudiger wordt om hardware op aan te sluiten en zal het meer mogelijkheden in de kas moeten bieden. Een voorbeeld hiervan is LED-belichting. Met het nieuwe protocol wordt het mogelijk om onder andere de LED’s te dimmen waardoor energie bespaard kan worden. Dit is het begin, maar er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden.

HDP Certificering

Devices die na een test voldoen aan de eisen van het HDP worden gecertificeerd. Dit geeft zekerheid dat het device compatible is met het HDP protocol.